Alt du trenger å vite

Det er faktisk ikke så mye. Det er ikke bare utrolig enkelt å dekorere med våre tapeter – resultatet er alltid imponerende og tapetet ser flott ut i mange år. Men du har sikkert noen spørsmål likevel.

Her finner du svar på de fleste spørsmål om bestillinger og hvordan du setter opp ditt personlige tapet. Eller hvorfor ikke se videoene våre om tapetsering og inspirerende veggdesign?

Og du kan selvsagt alltid kontakte oss – vi garanterer at vi kan hjelpe deg med det du trenger.

Kontakt oss

Telefon: 459 63 788
E-post: info@mrperswall.com
Åpningstider: 08:00 - 17:00, Mon - Fri

Bestille

Når du har funnet eller designet tapetet du vil ha, kan du bestille det her i nettbutikken. Uansett hvor du bestiller, lager vi tapetet nøyaktig slik du vil ha det. Du betaler for tapetet i nettbutikken og får det levert til angitt adresse med PostNord MyPack innen fem virkedager. Trygt og enkelt!

Les hvilke vilkår som gjelder for kjøp fra oss

Sette opp tapeter fra Mr Perswall

Det er enkelt å få ditt egendesignede tapet eller et av våre tapeter opp på veggen. Våre tapeter er nemlig laget av et fibermateriale som gjør tapetseringen til en lek – de kalles Easy-Up-tapeter.

Hva er et Easy-Up-tapet? Enkelt forklart er dette dimensjonsstabile tapeter som er oppe på veggen på et blunk: Du påfører limet rett på veggen, sjekker at mønsteret stemmer og plasserer lengdene kant i kant.

Det spesielle med disse tapetene er tekstilfibrene i papirmassen. Disse gjør tapetlengdene enkle å jobbe med og like slitesterke som pengesedler – de er faktisk laget av det samme fibermaterialet.

Fibrene i tapetet slipper gjennom fukt og lar veggene puste. Dette betyr at eventuelle fuktige flekker på tapetet vil forsvinne innen cirka 24 timer etter tapetseringen så snart tapetet har tørket.

Så hvis du senere skulle ønske å tapetsere over Easy-Up-tapetet, trenger du verken sandpapir eller sparkel – veggene er allerede glatte! Raskt, enkelt og solid – det er vår filosofi.

Last ned oppsettingsanvisning
Se videoen "How to hang wallpaper" på YouTube

Velge tapet

Du kan se hele vårt sortiment av fondtapeter på dette nettstedet. Du kan bestille dem i den størrelsen du ønsker, snu motivet, endre farge, legge til tekst eller bytte ut tekst med dine egne ord.

Du kan også laste opp et foto eller bilde og lage ditt eget personlige tapet. Hvis det du har lyst til å lage tapet av, ikke er i digitalt format, kan vi lage et digitalt bilde av det.

Tapeter fra Mr Perswall kan også kjøpes i velassorterte tapetbutikker rundt om i landet. Ta en tur innom en av butikkene for å bla gjennom kolleksjonsbøkene våre og ta mønstre og farger i nærmere øyesyn. Medarbeiderne i butikkene er fagkyndige og kan gi deg god hjelp og nyttige tips.

Eget design

 • Hva innebærer det at dere kvalitetssjekker bildet mitt?

  For din trygghets skyld kvalitetssjekker vi bildet ditt før trykking. Dette gjør vi for å sikre at bildet har god nok kvalitet og oppløsning. Vi kontakter deg dersom vi har spørsmål eller forslag til forbedringer.

 • Hva koster tapetet?

  Orginalkvalitet 295 NOK/m2
  Tapetene våre er såkalte Non Woven-/Easy up-tapeter. Det vil si at du påfører lim på veggene først, og deretter henger opp tapetet.

 • Kan jeg bestille tapetprøve med eget motiv?

  Ja, det kan du, mot en kostnad på 125 NOK per stykk inkl. porto. Med en tapetprøve kan du se om tapetet blir slik du ønsker. Hvis du er usikker på kvaliteten på bildet eller hvordan fargene kommer til å gjengis, anbefaler vi at du bestiller en tapetprøve. Prøvene er 45 x 45 cm og bestilles via vår kundeservice.

  Fargene på tapetprøven kan variere noe fra hver trykkomgang.

 • Kan kvaliteten på et bilde forbedres?

  Det er ikke mulig å forbedre et bildes opprinnelige kvalitet og oppløsning. Derimot kan bildet bearbeides for å forbedre opplevelsen av bildet, ved å for eksempel bruke ulike filtre. Ta kontakt med kundeservice hvis du trenger hjelp med et bilde eller har spørsmål om dette.

 • Vil du lage bildecollage, justere objekter i bildet, endre farger eller lignende?

  Designstudioet vårt kan hjelpe deg med det meste! For eksempel:

  • Justere farger og fargelegge enkelte objekter i bildet.
  • Flytte eller fjerne objekter i bildet.
  • Legge på ulike filtre som endrer uttrykket eller forbedrer opplevelsen av et bilde.
  • Hjelpe deg å lage en bildecollage.

  Dette var bare noen få eksempler. Les mer her om hva vårt Designstudio kan hjelpe til med. Når du har en idé om hva du vil gjøre, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice – de hjelper deg gjerne.

 • Hvor mange piksler kreves det for å lage et fototapet?

  Hvor mange piksler et bilde inneholder, gir en pekepinn på hvor skarpt bildet vil bli. Et bilde med et høyt antall piksler er skarpere enn et bilde med lavere antall piksler. Skal du tapetsere en hel vegg, kreves det derfor langt høyere kvalitet og flere piksler enn hvis du skal tapetsere en mindre flate.

  I tillegg til antall piksler er også andre faktorer med på å avgjøre om kvaliteten er tilstrekkelig for å lage et tapet av et bilde.

  • Lysforholdene i bildet er med på å påvirke det endelige resultatet. Et mørkere bilde krever ofte høyere oppløsning for å oppnå et godt resultat.
  • Fokus i bildet spiller også inn. Bilder tatt i bevegelse krever oftest høyere oppløsning enn stillbilder, hvor kameraet har stått urørlig på et stativ under fotograferingen.

  Denne guiden gir en pekepinn på hvilke bildestørrelser som kreves for ulike veggstørrelser.

  Hvor mange piksler kreves det for å lage et fototapet

  Før vi sender bildet ditt videre til trykk, tester vi det for å sikre tilfredsstillende kvalitet på tapetet.

 • Filen min er for stor, hvor kan jeg sende større filer?

  Hvis filstørrelsen på bildet er større enn 100 MB, er det ikke mulig å laste opp filen. Vi tar imot bilder med større filstørrelse via opplastingstjenesten Hightail. Klikk her for å komme til Hightail og laste opp bildet ditt.

  Slik laster du opp filen via Hightail:

  1. Oppgi navn og e-postadresse i tilhørende felt.
  2. Oppgi målene på veggen som du skal tapetsere i kommentarfeltet.
  3. Velg filen du vil laste opp og trykk på knappen «Send it».
  4. Du vil deretter motta en e-post fra oss med en lenke og informasjon om hvordan du går frem videre for å lage tapetet ditt.

 • Filen min er for liten, hva gjør jeg?

  Hvis filen din er mindre enn 1000 x 1000 piksler, er den ikke mulig å laste opp. For at et bilde skal gjøre seg godt på en større overflate, kreves det en høy oppløsning. 1000 x 1000 regnes som en svært lav oppløsning, men kan fungere dersom du skal tapetsere en liten flate.

Bestilling

 • Kansellering, retur og pengene tilbake

  Hvis du er basert i EU vil du etter forbrukervernforskriftene av 2000 om fjernsalg ha rett til å kansellere din bestilling. Uansett det foregående har du ingen rett til å kansellere en bestilling/kontrakt for forsyning av et produkt som er gjort etter dine spesifikasjoner eller som er tydelig personlig skreddersydd. Som en generell regel er alle våre produkter fremstilt etter våre kunders spesifikasjoner eller de er klart personlig skreddersydd. Følgelig har du ingen rett til å kansellere en bestilling/kontrakt.

  Dersom de bestilte produktene imidlertid ikke er utført etter dine spesifikasjoner eller er tydelig personlig skreddersydd, kan du kansellere bestillingen forutsatt at du gir oss skriftlig varsel. Varsel kan gis når som helst etter at bestillingen er lagt inn, frem til 7 virkedager fra dagen etter at du mottok bestillingsvaren. Varsel om kansellering av kontrakten etter forskriften om forbrukervern ved fjernsalg må sendes skriftlig til: info@mrperswall.no

  For bestillinger som er kansellert etter forskriften for forbrukervern ved fjernsalg, vil vi gi full refusjon inkludert fraktkostnader. Du må imidlertid for egen regning returnere hele bestillingen til oss gjennom sikre kanaler for å forsikre deg om at den når frem til oss i god stand. Kansellerte bestillinger skal returneres til: 

  Med hensyn til produkter levert til din adresse:
  WA Wallvision Sweden AB/Mr Perswall
  Ryssnäsgatan 8
  SE-504 64 Borås
  SVERIGE 

  Alle gjenstander må returneres ubrukt og i sin opprinnelige tilstand, fra det opprinnelige leveringslandet. Vi anbefaler at du forsikrer returforsendelsen da du er forpliktet til å ta godt vare på artiklene og vil være ansvarlig for skade på dem frem til vi mottar dem ved vårt lager. I tilfelle tvist, anbefaler vi også at du har dokumentasjon for sending. Refusjoner vil bli utbetalt innen 30 dager etter at vi har mottatt ditt kanselleringsvarsel. Hvis vi ikke får de kansellerte bestillingsvarene i retur, vil vi ordne med å få dem innhentet for din regning. 

  Vi har ikke ansvar for feil oppmålte vegger, eventuelle skader på vegger som følge av påføring av produkter eller valg av vegg, veggoverflate, tapetlim (hvis relevant) eller metoder eller feilaktig oppsetting/påføring.

 • Hvordan bestiller jeg?

  Begynn med å velge et tapet fra sortimentet vårteller laste opp ditt eget bilde. Angi deretter bredden og høyden til fondveggen og hvordan du vil at bildet skal beskjæres. Kanskje du ønsker å snu det, zoome inn eller ut, endre farger eller bytte ut ord?

  Hvis du vil bestille flere tapeter, gjentar du fremgangsmåten ovenfor. Når du er fornøyd med bestillingen din, klikker du på knappen Bestill i handlelisten. Fyll så ut de nødvendige opplysningene og godkjenn kjøpsvilkårene.

  Du vil få tilsendt en bekreftelse innen 24 timer etter bestillingen. Fire virkedager senere er tapetet klart til å sendes fra oss med PostNord MyPack.

 • Hvor betaler jeg?

  Du betaler på nett med PayPal. Med PayPal er det trygt å betale via en PayPal-konto eller med betalingskort. Når du skal sende inn bestillingen, blir du videresendt til PayPal for å fullføre betalingen. Du finner mer informasjon om PayPal på www.paypal.com.

 • Hvor lang er leveringstiden?

  Tapetene sendes fra fabrikken vår i Sverige med PostNord MyPack innen fem virkedager (på vanlige arbeidsdager, mandag til fredag).

 • Kan jeg bestille tapet i en hvilken som helst størrelse?

  Ja, men man blir fakturert for minimum 2 kvm. Hittil har vi ikke måttet sette noen øvre størrelsesgrense. Vi har blant annet laget tapeter til 20 meter bred vegger!

 • Kan jeg bestille prøver?

  Ja. Når du ser på et tapet på nettstedet vårt, vises fire ikoner til venstre for informasjonsboksen. Klikk på det tredje nedenfra for å bestille en tapetprøve.

  Hvis du vil bestille en prøve av et tapet du har designet selv, krever vi et gebyr på kr 125,- per prøve. Prøven er i skalaen 1:1 og er trykt på tapetmaterialet i størrelsen A4 (45 x 45 cm hvis det er din egen design). Det betyr at du ikke vil se hele mønsteret, men bare en del av det.

 • Hvordan gjør jeg om et bilde til et tapet?

  Hvis du har bildet på datamaskinen din, kan du laste det opp til nettstedet vårt. Hvis du vil bruke en gjenstand, en tegning eller et papirfoto, kan du sende disse til oss per post. Vi skanner det du vil lage tapet av, og lager et digitalt bilde for deg.

  Uansett om du velger å laste opp et eget bilde, bruke et av våre motiver eller sende oss noe per post angir du ønsket bredde og høyde, hvilke farger du vil ha og hvordan motivet skal beskjæres.

 • Hvilke filformater støttes?

  Du kan laste opp bilder i de fleste standardfilformater, f.eks. JPEG og TIFF, til nettstedet vårt.

  Har bildet et uvanlig format? Kontakt oss og fortell oss hva bildefilen heter (skriv filnavnet i emnefeltet). Last deretter opp bildet eller lagre det på en USB-pinne eller CD og send det til:

  WA WallVision AB c/o Mr Perswall
  Box 1
  501 13 Borås, Sweden

Priser

 • Hvor mye koster frakten?

  Bestillingen sendes fra fabrikken vår i Sverige med PostNord MyPack, og du betaler ingenting for frakten.

 • Hvor mye koster en tapetprøve?

  Prøver av tapetene i kolleksjonene våre er gratis.

  Hvis du vil ha prøver av tapeter du har designet selv, koster disse kr. 120,- hver. Du vil få tilsendt en prøve i størrelsen 45 x 45 cm hvis tapetet er egendesignet og i størrelsen A4 hvis tapetet er fra en av våre kolleksjoner. Begge er i skalaen 1:1 og er selvfølgelig trykt på det samme materialet som vi trykker tapetene på.

 • Hvor mye koster det å lage sitt eget tapet?

  Det koster kr 295,- per kvadratmeter for et digitalt tapet som du har laget med et eget motiv.

 • Hvor mye koster tapetene fra Mr Perswall?

  Prisen beregnes per kvadratmeter ettersom du kan velge bredde og høyde selv.

  Tapetene koster kr 295,- per kvadratmeter uansett om du bestiller fra en kolleksjon eller lager ditt eget tapet.

  Vi kan trykke motiver/ bilder i liten størrelse, men vær obs på at minste debitering blir for 2 kvm uansett.

Tapeter

 • Hvor bred er hver enkelt lengde?

  Hver lengde er 45 cm bred.

 • Er tapetene kvalitetssikret?

  Selvfølgelig! Vi legger vekt på at våre digitaltrykte tapeter skal være av en så høy kvalitet som mulig og at produksjonen skjer i samsvar med alle gjeldende miljø- og sikkerhetsstandarder.

  Som en del av vår kvalitetssikringsprosess er selskapet EU-sertifisert i henhold til standarden EN 15102:2007, en CE-merking som betyr at våre produksjonsprosesser er i samsvar med EUs direktiv om utslipp av formaldehyd, tungmetaller og andre farlige stoffer.

  Brannklassifisering Europe B-s1.d0, USA Klasse A, ASTM E84.

 • Hvor lages tapetene?

  Alle tapetene lages på fabrikken vår i Borås i Sverige. Gi oss beskjed hvis du er i nærheten. Vi gir deg gjerne en omvisning hvis det passer!

 • Hva slag materiale trykkes tapetene på?

  Våre veggtapeter er Easy-Up-tapeter, det vil si at vi trykker dem på et fibermateriale av høy kvalitet. Du har kanskje hørt om tapeter som kan limes rett på veggen? Easy-Up er en slik tapettype.

  Fibertapet? Dette er tapeter laget av papirmasse tilsatt tekstilfibre for å gjøre dem slitesterke, dimensjonsstabile og enkle å sette opp. Som navnet Easy-Up antyder, er denne tapettypen enkel å sette opp – du påfører limet på veggen i stedet for tapetet.

  Brannsikkerhet Europa B-s1.d0, USA klasse A, ASTM E84.

 • Hva slags tapeter har Mr Perswall?

  Vi har et stort utvalg av tapeter for de fleste bruksområder; fondvegger, tak- og dørdekorasjon og så videre.

  Mønstrene og designene i kolleksjonene våre dekker hele bredden, fra fotografier og illustrasjoner til spesialdesignede tapetmønstre.

  Du finner alle tapetene våre på nettstedet vårt og i kolleksjonsbøkene våre i din nærmeste tapetbutikk.

 • Hvilke designere samarbeider Mr Perswall med?

  Alle. Det vil si nesten alle. Vi samarbeider med så vel prisbelønte fotografer som lokale amatørfotografer.

  De beste designerne er de som har en historie å fortelle. De kan være oljemalere, berømte navn og grafiske designere som Paul Smith, Vivienne Westwood, Tricia Guild og Hanna Werning, lokale graffitikunstnere eller deg. Det slumrer en Picasso i hver og en av oss!

Oppsetting

Har du fremdeles ikke fått svar på spørsmålet ditt?

Ta gjerne kontakt med oss. Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig i vår åpningstid.

 

Image CAPTCHA


Fri frakt


Unike design


Rask levering

Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall